Автовыкуп Nissan Almera Tiida и Qashqai X-Trail

Компанія Nissan утворилася як результат поступового злиття декількох автовиробників. Почалося все в 1914 році, коли працювали в компанії Kwaishinsha Co. Кенджиро Ден (Кендзіро Den), Рокуро Аояма (Rokuro Aoyama) і Мейтаро Такеучи (Meitaro Takeuchi) сконструювали легковий автомобіль, оснащений двоциліндровим двигуном потужністю 10 л. с. і назвали його “DAT” – по перших буквах своїх прізвищ. Одночасно слово “dat” на японській мові означало “жвавий, моторний”. У 1915 році побачила світ модель “DAT-31”, а в 1916 році – “DAT-41”. У тому ж році, після злиття з компанією Lila, виробництво перенеслося з Токіо (де було до цього) в Осаку. В цей час підприємство займалося в основному випуском вантажних автомобілів.

Автовыкуп Nissan Almera Tiida и Qashqai

Йошисуке Айкава (Yoshisuke Aikawa)Ще однією компанією, що увійшла в число «батьків» Nissan, була заснована в 1919 році Jitsuyo Jidosha Co., Ltd. Вона випускала розроблені американським інженером Вільямом Горхэмом триколісні автомобілі, імпортувала з США матеріали, запчастини, інструменти для виробництва автомобілів і була на той час однією з передових у сфері автомобілебудування. У 1926 році вона об’єдналася з Kwaishinsha Co. Утворилася компанія під назвою Dat Jidosha Seizo Co., у 1931 році скооперировавшаяся з компанією Tobata Casting, утвореної Йошисуке Айкава (Yoshisuke Aikawa) і яка стала відомою під ім’ям Tobata/Imono. Було вирішено знову приступити до випуску легкових автомобілів; з’явилася модель Datson (це перекладалося як “син Дата”), згодом Datsun (“son” переробили на “sun” – “сонце”, національний символ Японії). До речі, автомобілі під маркою Datsun випускалися аж до 1983 року.

DatsunDatsunВ 1933 році Tobata/Imono об’єдналася з ще одним виробником – Nihon Sanyo, і на світ з’явилася компанія Jidosha Seizo Co., Ltd. Айкава став її президентом. У той час він мріяв про те, що компанія буде випускати по 10-15 тисяч автомобілів щорічно і мав намір втілити свої мрії в життя. У 1934 році Jidosha Seizo перейменувалася в Nissan Motor Co. Ltd. Завершилося будівництво заводу в Йокогамі, перші автомобілі з маркою Datsun експортуються в Азію і Центральну і Південну Америку партіями, досягають 44 штук. А в 1935 році з конвеєра заводу в Йокогамі сходить перший автомобіль Datsun 14 Sedan. Капот цього автомобіля був прикрашений фігуркою стрибаючого кролика – це символізувало високі (на ті часи) швидкісні характеристики автомобіля. У 1936 році компанія купує обладнання у фірми Graham і наступного, 1937 року освоює збірку на ньому автомобілів. Тоді ж на заводі в Йокогамі був випущений 10 000-й автомобіль Срочный автовыкуп Nissan.

Однак наближалася Друга світова війна; виробництво поступово зміщувалося від маленьких легкових машин до армійських вантажівок, а під час війни Nissan виробляв ще й двигуни для військових літаків і моточовнів. У 1943 році був добудований завод Йошивара, а компанія в черговий раз змінила назву – на цей раз на Nissan Heavy Industries, Ltd. (в 1949 році повернулася стара назва). В 1945 році компанія відновила виробництво вантажівок, але, хоча заводу Йокогама вдалося уникнути руйнувань при повітряних бомбардувань, більше половини виробничих потужностей були реквізовані окупаційною владою. Це положення зберігалося ще близько 10 років після закінчення війни. В цей важкий період багато агентства з продажу автомобілів, які раніше працювали з Ніссаном, перейшли до Тойоті – після розпаду компанії Japan Motor Vehicle Distribution Co., під час війни колишньої монополістом в області поширення транспорту. Тим не менш, у 1947 році було відновлено виробництво легкових автомобілів Datsun.

Крім нових Note Micra і X-Trail, в модельну лінійку увійде новий хетчбек класу C і оновлений бестселер від Nissan – кросовер Qashqai. Крім того, інновації торкнуться і прогресивної програми кампанії розвитку електромобілів.

Важливо, що зростання продажів компанії Nissan сприяють збільшенню кількості робочих місць в Європі – понад 80 % автомобілів Nissan продаються в Європі і випускаються в Європі. У 2012 році компанія випустила 696 619 автомобілів, легких комерційних автомобілів і вантажівок на заводах компанії у Великобританії, Росії, Іспанії, і цей показник, ймовірно, буде покращено в 2013 році завдяки запуску виробництва нових продуктів на цих заводах внаслідок інвестицій в розмірі €500 млн.

У 2012 році на підприємстві Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK) – головному європейському заводі компанії, розташованому в р. Сандерленд, було випущено більше 500 000 автомобілів, це перший в історії рекордний показник для автомобільних заводів у Великобританії.

У поточному році на заводі NMUK було розпочато виробництво нових Note і Nissan LEAF; тут же триває випуск моделей Qashqai і Juke. А на новому європейському заводі Nissan, розташованому в Санкт-Петербурзі, Росія, в даний час збираються автомобілі Teana, Murano, X-Trail. Одночасно з цим на заводі АВТОВАЗ випускається новий Nissan Almera для російського ринку.

На додаток до існуючого виробництва легких вантажівок і комерційних автомобілів на заводі в Барселоні (Іспанія), тут буде випускатися електричний легкий комерційний фургон e-NV200, а також новий хетчбек класу C. Старт виробництва нових моделей не тільки дає більше можливостей співробітників заводу Nissan, але і працівникам всіх підприємств постачальників.

Автовыкуп Ниссан Альмера

АвтомобільНиссан Альмераспроектований в британському центрі японської компанії. Не останню роль у його розробці відіграли інженери Renault. Машина створювалася спеціально для російського ринку і випускається тут жев Тольятті.
Альмеранадійний і невибагливий автомобіль з привабливою ціною і оптимальним набором споживчих якостей.

nissan almeraСтворюючи цей автомобіль, виробник взяв за основу Nissan Bluebird Sylphy і Renault Logan. Його скромний, але від цього не менш привабливий зовнішній вигляд підкреслює піднесена середня частина кузова, потужна задня стійка і висока лінія даху. Передок сильно скошений, при цьому кут нахилу капотної лінії поступово збільшується і плавно перетікає у вітрове скло. У Nissan Almera відчувається щось свіжедалеко не всі знайомі з праворуких Блюбердом. Крім того, автомобіль зберіг головні риси Ніссан ” і “ Інфініті.

Автовыкуп Ниссан Тиида

nissan tiida автовыкупМодель Ниссан Тиида ніяк не можна назвати яскравим представником європейського класу, але автомобіль і не претендує на це звання. Його головна переваганадійність і якість за невеликі гроші. Лаконічний дизайн, просторий салон і потужні економічні двигуниці параметри завжди приваблюють покупців, тому час від часу машині потрібні зміни. Через п’ять років з моменту появи на світ Nissan Tiida зазнала незначного рестайлінгу.