автовыкуп битых авто как продать

Как продать битую машину?

Процес продажу битого авто на онлайн-біржі складається з декількох досить простих етапів. «Власник або уповноважена особа надсилають нам фотографії з описом автомобіля на e-mail. Ми розміщуємо їх на сайті за додаткову плату в 5 євро. Після оцінки автомобіля призначається дата аукціону. В цей день в онлайн-режимі проводяться торги», – говорять експерти.
Как продать битую машину?
Машина на біржі може перебувати як віртуально, тобто як фото на сайті , так і реально – багато біржі мають свої гаражі, де машини зберігаються до моменту продажу. Природно, доведеться платити за послуги з продажу та/або зберігання машини. Послуги ці обходяться, як правило, не менше $250-800. Все залежить від того, за що доведеться віддавати гроші. Наприклад, біржа може провести професійну фотозйомку авто, постійно оновлювати інформацію про автомобілі, розміщувати оголошення про продаж машини в популярних друкованих виданнях і навіть допомогти з ремонтом. Зрозуміло, що саме продавець вирішує, що з перерахованих послуг йому, дійсно, потрібно.

Якщо знайдеться покупець, то для оформлення договору купівлі-продажу продавець повинен бути готовий пред’явити довідку про те, що автомобіль не є об’єктом застави, правовстановлюючі документи, а також свої власні документи (паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номера). Угода, природно, оформляється нотаріально, і зробити це можна прямо на біржі.

Однак не факт, що машину, виставлену на біржі битих авто, куплять за ціною продавця і в лічені дні. Як показує практика, якщо є ушкодження, які не були зазначені власником машини в оголошенні, покупці активно торгуються і збивають ціну. Також на вартість авто впливає число власників автомобіля, характер пошкоджень і інші фактори.

Для вдалого продажу, як відзначають фахівці, потрібно, щоб двигун і ходова частина машини не мали серйозних дефектів (таких як стук, димлення, викид масла з картерними газами, скрегіт, брязкіт та інші). Правда, такі недоліки, усунення яких обійдеться порівняно недорого, істотного впливу на ціну не впливають.

Підсумовуючи, можна сказати, що биту, але зовсім «свіжий» машину бізнес-класу із середнім ступенем пошкоджень на біржі можна продати дешевше неушкодженою в середньому на 20-25%.

Або ще більш низькій ціні – все залежить від того, наскільки сильно машина постраждала в аварії. Операцію можна провести протягом місяця, а при посередництві страховика – і того швидше. Так що плакати над «уламками» машини доведеться недовго, головне – знати канали продажів і підключати до процесу потрібних людей.

Якщо потрапило в ДТП авто потрібно продати швидко – краще пошукати страховика, який допоможе це зробити. Якщо знайти такого не вдасться, можна самому спробувати виставити авто на біржу битих машин. Якщо умови не сподобаються – є й інші варіанти.

Оценка повреждений “Как продать битую машину?”

Навіть якщо ви не збираєтеся відновлювати автомобіль після ДТП, обов’язково проведіть оцінку пошкоджень. З’ясуйте, що постраждало і в яку суму обійдеться відновлення.

Оцінити пошкодження вам допоможуть у більшості СТО. Однак потрібно враховувати, що рівень цін у всіх різний. Ремонт у офіційного дилера марки буде коштувати набагато дорожче, ніж в гаражної майстерні. Постарайтеся з’ясувати середній рівень цін на ремонт у вашому випадку.

Якщо у вас немає часу на поїздки по майстерні, ви можете звернутися до незалежних експертів. Як правило, вони готові виїхати до місця зберігання автомобіля і об’єктивно оцінити вартість відновлювальних робіт. Крім того, так ви заощадите гроші на евакуаторі.

Для чого оцінювати пошкодження, якщо ви не будете займатися ремонтом? Це допоможе вам при торзі. Коли покупець буде збивати ціну на пошкоджений автомобіль, ви зможете обгрунтувати розмір знижки довідками від експерта “Авто выкуп Киев

Кілька порад на замітку:

  • Пошук. Перш ніж продати аварійний автомобіль, водій може звернутися в різні компанії і дізнатися, де запропонована сума викупу вище. Цей відсоток не буде занадто змінюватися, однак навіть пара відсотків – це вже солідна сума;
  • Самостійна оцінка. Перед тим, як фахівець тієї чи іншої компанії приїде на огляд машини, варто звернутися в автосервіс, де за невелику плату зможуть встановити реальну вартість автомобіля. Таким чином водій убезпечить себе від реалізації аварійного авто за заниженою ціною;
  • Зовнішній вигляд. При продажу битих автомобілів не має значення, в якому вони стані, однак не буде зайвим трохи привести автомобіль в порядок – це може поліпшити візуальне стан і, відповідно, підвищити ціну продажу.